perjantai 19. helmikuuta 2016

Imagine Dragons 27.1.2016 @ Hartwall Arena, Helsinki

Pitkästä aikaa Areena-keikalla!

Vaikka Imagine Dragons ei ole kuulunut bändeihin minkä tuotantoa kuuntelisin kotona usein, olin heti varma, että tämä yhtye on nähtävä livenä, kun Helsingin keikka julkistettiin. Yhtyeen musiikki on juuri sellaista jonka olin varma toimivan parhaiten juuri livenä. Vuoden 2014 Grammy-gaalan esiintyminen Kendrick Lamarin kanssa oli vakuuttanut bändin live-kyvyistä. Muutaman festareireissun peruuntuminen oli jäänyt harmittamaan, kun Imagine Dragons olisi ollut tarjolla aiempina kesinä. Kun liput tulivat myyntiin, oli veli saatu jo onneksi höynäytettyä mukaan seuraksi.

Oikeassahan mä olinkin. Kun keikan ensimmäisen biisin, Shots, ensisävelet täyttivät Hartwall Arenan, ei kylmiltä väreiltä voinut välttyä. Osa kylmistä väreistä johtui tottakai ison Areena-keikan tunnelmasta, joka on aina eri kuin klubikeikoilla. Mutta kyllä Imagine Dragons on vaan käsittämättömän kova livebändi ja laulajan karisma pystyy täyttämään helposti noinkin suuren areena-lavan.

Bändin laulaja Dan Reynolds on karismansa lisäksi myös ihan mielettömän taitava laulaja. Imagine Dragonsin musiikki sisältää paljon rytmin vaihteluja, falsettia, lähes huutamista ja monia muita lauluteknisesti vaikeita asioita, joista Reynolds suoriutuu kyllä käsittämättömän puhtaasti.

Imagine Dragons on bändi, jonka nimi ei kaikille kavereillenikaan tuntunut sanovan paljoakaan, mutta bändin biisit puhuvat kyllä puolestaan. Jokainen kavereista, joka väitti ettei tunne bändiä nimeltä Imagine Dragons joutui tunnustamaan kuulleensa biisit Shots, Radioactive, Roots, I Bet My Life sekä On Top Of the World.

Melkoinen hittikimara tuo keikka olikin. Kaikki isoimmat biisit tuli sekä yhtyeen keikoilla soittama cover Alphavillen kasariklassikosta Forever Young. Keikan jälkeen tuli todettua, että Radioactive on 2000-luvun tai ainakin 2010-luvun maailman parhaiden biisien top5 joukossa. Näin muutaman viikon fiilistelyjen jälkeen, väitän sen olevan viimeisen 16 vuoden aikana julkaistujen biisien top3:ssa.

Valitettavasti omat liput oli katsomon puolelle, joten kunnon kuvia ei keikalta saanut. Muutaman videoklipin kuvasin ja niitä löytyy sitten alempaa.

Tämän bändin haluan ehdottomasti nähdä uudelleen livenä. Kun seuraava kerta koittaa ei katsomopaikat riitä, vaan lähelle lavaa on päästävä fiilistelemään!

Täytyy myös myöntää, että on Imagine Dragons päässyt keikan jälkeen myös soimaan ihan kotioloissakin!

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti