keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Eurosonic Noorderslag 2016. Day 3!

Perjantai oli selkeästi vilkkaampi festaripäivä Groningenissa ja Platosonicin päiväkeikoilla väkeä riitti. Vaihtelu levykaupan ja kahvilan välillä ei yleisömäärästä johtuen enää onnistunut, joten parkkeerattiin CoffeeCompanyyn kun aloittelemassa oli brittiläinen nuori naisartisti Jones. Soulvivahteisen popparin keikkaa olisi mieluummin kuunnellut pienellä klubilla tai vaikka levykauppa Platon puolella, kun liian täyteen ahdetussa kahvilassa, mutta olosuhteista huolimatta neidon kappale Hoops onnistui vakuuttamaan ja pääsi pian reissun jälkeen myös omalle soittolistalle. Naisen akustinen cover Calvin Harrisin How deep is your lovesta toimi myös erittäin hyvin!

Jones

Jones

Jonesin jälkeen CoffeeCompanyn lavalle kipusi belgialainen electropop-duo Hydrogen Sea. Aaltoilevan ja eteerisen electropopin kruunasi naislaulajan lähes kuiskailevan hauras ääni. Duon toista osapuolta oli kyllä hauska seurata, kun eteerisen popin päälle miehen eleet ja liikehdintä näytti siltä, kuin monitoreista olisi tullut energistä tanssipoppia.
Hydrogen Sea on ehdottomasti tutustumisen arvoinen ja sopii täydellisesti vaikka hitaisiin sunnuntaiaamuihin brunssin taustamusiikiksi.

Hydrogen Sea

Hydrogen Sea

Hydrogen Sean jälkeen jäimme vielä yhden keikan ajaksi, jonka piti aikataulun mukaan olla Barns Courtney, mutta lavalle kipusi naislaulaja joka spiikkasi hollanniksi, joten täysin jäi epäselväksi kenen keikkaa kuunneltiin.

Illan ensimmäisenä keikkana lähdettiin katsomaan yksi omista ennakkosuosikeistani; VR/NOBODY.
Tsekkiläinen VR/NOBODY tarttui ensikuulemalta mieleen jo syksyllä Eurosonic-soittolistaa kuunnellessa ja varsinkin biisit Fuck Everybody Else sekä Somewhere soivat omissa luureissa ahkerasti ennen joulua. Erityisesti ennakkoon rakastuin laulaja Václav Roučekin ääneen. Laulajan ääni livenä oli kuitenkin pienoinen pettymys, eikä ollutkaan niin puhdas mitä odotin. Toki paljon voi olla miksauksestakin kiinni, mutta hieman pettynyt fiilis jäi. Muuten VR/NOBODYn downtempoinen ja melankolinen electro toimii kyllä omalla kohdallani. Tsekatkaa kuitenkin laulajan ääni spotifystä!

VR/NOBODY

VR/NOBODY

VR/NOBODY
VR/NOBODYn jälkeen rakastuin. Olin kyllä lisännyt Causes -nimisen hollantilaisen bändin biisin To The River jo soittolistaani ennen reissua, mutta vasta livenä tajusin kuinka potentiaalisesta indie-bändistä on kyse. Ihan ensimmäisenä tajusin, että laulaja on todella ihana. Aina on hyvä asia kun hyvännäköinen mies osaa laulaa falsetissa! Lisäksi tajusin, että tällä bändillä on mahdollisuus painia samassa sarjassa sellaisten stadionpop-bändien kanssa kuten The Script ja Keane. Helppoja yleisöystävällisiä lyriikoita ja melodioita, joita isonkin yleisön on helppo laulaa mukana. Bändin hittikappaleessa Teach Me How to Dance with You on kaikki pop-hitin ainekset kasassa. Eli jos mun on pakotettava teidät kuuntelemaan vain yksi biisi Eurosonicista, olkoon se tämä!

Causes

Causes
Jos Causesin keikan jälkeen olin valmis kirjoittamaan Marry Me-kylttiä Causesin ihanalle laulajalle seuraavaa keikkaa varten, jouduin laittamaan suunnitelmani jäihin kun päästiin seuraavalle keikalle Stadsschouwburgiin. Festareiden kuumin artisti oli nyt löytynyt. (Jotta vältytään epäselvyyksiltä, kyse on siis täysin ulkomusiikillisilla perusteilla kuumin artisti). Bastian Baker.

Rehellisesti sanottuna unohdin välillä kuunnella miten sen mies laulaa, kun unohduin tuijottamaan tätä melkein liian hyvännäköistä miestä. Välispiikkien perusteella myös erittäin hauska tyyppi. Marry Me-kyltti vaihtoi siis kohdetta.

Bastian Bakerista piti tulla ammatiltaan jääkiekkoilija isänsä jalanjäljissä, mutta ei tuo sveitsiläinen mies ihan hukkaan mene myöskään musiikkialalla.

Bastian Baker

Bastian Baker

Bastian Baker

Perjantai-illan yksi odotetuimmista omalla kohdalla oli norjalainen poppari Astrid S. Keikka jäi kuitenkin tyngäksi, koska Apple. Anteeksi nyt vaan Macbookin nimeen vannovat ihmiset, mut eihän noilla Applen vehkeillä tee mitään. Mac oli kaatunut juuri ennen keikkaa, eikä kaikkia biisejä oltu saatu palautettua ajoissa, joten dj oli voimaton. Mielellään olisin kuunnellut enemmänkin.

Lahjakas ja äärettömän suloinen laulaja josta varmasti kuullaan vielä. Tehnyt myös erittäin kauniita cover-versioita mm. Kim Cesarionin Undressed- ja Rihannan FourFiveSeconds-biisistä. Omalle soittolistalleni on noussut kuitenkin naisen kappale 2AM. Lyhyellä keikalla kuultiin myös cover Draken Hotline Blingistä.
Astrid S

Astrid S
Seuraavana oli tarkoitus suunnata Nothing But Thievesin keikalle, mutta jono yllätti jo reilusti ennen keikkaa. Päädyttiin sitten viereiselle lavalle katsomaan kun keikkaansa lopetteli hollantilainen Projekt Rakija. Romanivivahteista folkrockia soittava Projekt Rakija oli muutaman biisin perusteella kuin Hollannin Jätkäjätkät tai GG Caravan ja kyllä sitä porukkaa lavalla riitti myös tässä kokoonpanossa. Melko innoissaan paikallinen yleisö bändistä oli ja tanssikin mukana. Ja itsehän arvostan korkealle näitä bändejä joiden musiikkia voi tanssia polvennostojuoksulla!

Projekt Rakija
Illan viimeiselle keikalle mentiin täysin keikkapaikan, eikä niinkään artistin takia. Artistista ei itseasiassa ollut ennakkoon mitään tietoa, mutta haluttiin tsekata kun keikkapaikkana oli suuri, kaunis kirkko.

Artistina keikalla oli ranskalainen Bachar Mar Khalifé. Mies yhdistelee musiikissaan jazzia, electroa, klassista ja orientalia. Keikka oli erittäin ERITTÄIN erikoinen, mutta jollain kierolla twistillä tuo yhdistelmä soitettuna kirkossa jotenkin vain toimi!

Bachar Mar Khalifé
------------------
English comments:

Jones: CoffeeCompany was too full for the show, but song Hoops stood out in a good way.

Hydrogen Sea: Easy listening. Singer have nice whispering voice. Great for easy sunday mornings.

VR/NOBODY: Singers voice wasn't as pure as I expected, but loved their down tempo electro sound.

Causes: Love love loved this band! Going to be like The Script or Keane.

Bastian Baker: Damn this guy is hot! Almost forgot to listen to him, 'cos he looked so good! Nice songs anyway.

Astrid S: Show was way too short, thanks to Macbook. Talented singer. We'll hear from this girl some day!

Projekt Rakija: What an energy! Audience liked and danced with them. We saw only few songs at the end of the show.

Bachar Mar Khalifé: Something weird combination of jazz, classic, electro and oriental. Played on a church. Weird, but nice.
--------------------

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti