lauantai 24. tammikuuta 2015

Paleface 23.1.2015 @ 45special, Oulu

Vaikka Hollannin reissun jälkeen olinkin kateellinen monista Groningenin rokkiklubeista, oli mukava palata kotoiseen nelifemmaan. Varsinkin kun keikalla oli artisti jolta oon odotellut klubikeikkaa jo pitkään. Ennen tätä päivää olin nähnyt Palefacen vain festarikeikoilla. Klubikeikka on kuitenkin aina tunnelmaltaan ihan jotain muuta kuin festarikeikat.

Itse oon tutustunut jonkin verran Palefacen (Karri Miettisen) tuotantoon jo sillon kun mies teki musiikkiaan englanniksi. Biisit Colgate Soulmate ja Back To Square One kuuluu edelleen ikisuosikkeihin jotka ei vaan kulu puhki sitten millään. Toki kyseiset biisit ovat ilmestyneet juuri allekirjoittaneen törkiän isoihin housuihin pukeutumisen aikaan teinivuosina, joten ilmankos ne kolahti. Back To Square One biisissä on muuten yks mieleen painuneimmista videoista 2000-luvun alkupuolelta.

Niin kun Mull' On Lupa-biisissä mainitaan "Josset diggaa mun biiseist vastaan anteeks hei, mut nää ei oo biisei, nää on poliittisii pamflettei..." Palefacen tuotanto on vahvasti poliittissävytteistä, mut tän hetken suomihiphop on lähtenytkin sen verran viihderaiteille, et on vaan positiivista, että jollakin on siellä oikeasti myös asiaa.

Oulun keikka starttas parisenkymmentä minuuttia myöhässä (ilmeisesti lennon myöhästymisen takia), mut onneks tieto tästä oli jo sisääntullessa ovimiehellä. Aikatauluviivästyksestä johtuen sain puhelinta ladattu vartin tiskillä ja sain tänne myös kuvia! Keikan myöhäinen ajankohta johtui artistin omien sanojen mukaan siitä, et oli ollut Educa-messuilla puhumassa opettajille järkeä.

Myöhästymisestä huolimatta keikka alkoi hyvällä fiiliksellä ja biisien biitit saa kyllä takuu varmasti polvet notkumaan tahdissa. Täydet 10 pistettä Paleface saa kyllä siitä, että on yks niitä harvoja suomalaisia räp-artisteja jotka livenä vetää myös freestyleä. Toistaiseksi omissa keikkakokemuksissa nää on ollut yhden käden sormilla laskettavissa.

Settilistaan oli hyvin mahdutettu suurimpien hittien lisäksi uuden levyn tuotantoa, joka itselleni oli vielä kolmea biisiä lukuunottamatta tutustumatta. Positiivisimmat fiilikset jäi ilmeisesti Karrin lapselleen omistamasta biisistä Askarrellaan maailmaa. Ei tarvi olla edes omia lapsia, et kuulee sen vanhemman ylpeyden mikä tästä biisistä kantautuu. Jotenkin sen ylpeyden myös näki miehestä lavalla.

Yleisön selvästi eniten odottamat biisit oli luonnollisesti encoren Helsinki-Shangri-La sekä Syntynyt Rellestää, mut itse olin onnellinen siitä, että Saapuu Elokuun Yö kuuluu settilistaan myös uuden levyn ilmestymisen jälkeen. Tuo huikea kertsi on kuulunut omiin kesä- ja festarisuosikkeihin jo muutaman vuoden ja soi joka vuosi heinäkuun viimeisenä iltana.

Erityismaininnan keikka saa vielä aivan törkiän siististä lavan taustalakanasta. "One day the poor will have nothing left to eat, but the rich"-teksti kaikille tutuilla tuotemerkkifonteilla. Harmi vaan, et pari viimeistä sanaa jäi dj-pöydän taakse niin, etten fonttia nähnyt.

Paleface

Paleface

Paleface

Paleface

PalefacePalefacen sanoitukset ei oo ns. aivot narikkaan-kamaa, mutta taustat biiseissä on kyllä niin huikeat, että keikalle voi lähtä myös ihan fiilistelemään, nauttimaan ja tanssimaankin. Mut jos avaa korvat ja kuuntelee myös sanoja, joutuu todennäköisesti myös ajattelemaan. Sehän saattaa näinä aikoina tehdä meille kaikille myös ihan hyvää.

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti