tiistai 17. helmikuuta 2015

CMX 13.2.2015 @ 45special, Oulu

CMX. Tuo meikääkin vanhempi suomalainen rockjyrä. Keikoilla oon käyny niin monesti, et laskut on menneet sekaisin jo vuosia sitten. Siitä huolimatta CMXn keikan lisää aina omaan keikkakalenteriinsa, kun bändi kaupunkiin saapuu tai sattuu allekirjoittaneen kanssa samoille festareille.

Tällä kertaa keikalle lähtöä joutui miettimään pidempään kuin aiemmin. Syynä ei niinkään ollut vaikea valinta perjantain ja lauantain keikan välillä vaan järkytys keikkalipun hinnasta. 20 euroa 45specialin keikasta tuntui kohtuuttoman suurelta, kun esimerkiksi Apulannan keikka samaisessa paikassa maksoi 16e. Tuon hintaiset keikat on totuttu Oulussa näkemään joko Nightclub Tähdessä tai uudella Superpark Areenalla. Asiasta avauduin myös twitterissä ja sain bändiltä myös vastauksen. Perusteluja kysymyksen tarkennukseen ei tosin koskaan enää kuulunut.


Pienyrittäjän tammikuun jälkeisessä rahatilanteessa piti kyllä hampaita kiristellä kun sit viimein päätin perjantain keikalle lähteä. Keikan ensimmäinen vartti lähti niin verkkaisesti liikkeelle, että epäilin äijien lupailleen liikoja ja ajattelin jo pääseväni haukkumaan keikan lyttyyn. Reilun vartin jälkeen saivat dieseliä hehkutettua tarpeeksi ja keikka tuntui jopa lähtevän käyntiin.

Keikka sisälsi mukavasti uuden levyn biisejä, mutta myös vanhempia hittejä. Oma musiikkimaku ei oo tainnut ikinä kohdata CMX:n äijien kanssa, kun jokaisen näkemäni keikan settilistasta on aina puuttunut jokin suosikki. Suurin pettymys oli edellisen levyn (Seitsentahokas) jälkeisellä rundilla, kun Oulun keikan settilistasta puuttui Rikkisuudeltu. Tällä kertaa biisi oli otettu keikalle mukaan, mut uusimman Mesmeria-levyn suosikkini Ojai puuttui. Toki 15 studioalbumin jälkeen settilistaa tehdessä ei voi miellyttää kaikkia ja tän bändin kohdalla kuulun varmaan vaikeiten miellytettäviin katsojiin. Onnekseni omalta suosikkilevy Isohaaralta oli jotain mukana settilistassa.

Oon aina rakastanut A.W. Yrjänän ääntä ja parhaiten se mielestäni pääsee oikeuksiinsa nimenomaan Rikkisuudeltu ja Ojai tyyppisissä melodisissa slovareissa. Mikä parasta, se toimii lähes aina myös livenä. Erityisen paljon tuota melodista puolta ei tällä Oulun keikalla kuitenkaan kuultu.

Summa summarum:
Oliko keikka hyvä? Oli. Eka vartti keskinkertainen mut kokonaisuutena hyvä.
Oliko keikka 20euron arvoinen? Ei. Ei missään nimessä. Ehkä 17e max. Jos joku on erimieltä, voi tilitiedot kysellä vaikka twitterissä ja tallettaa sen ylimääräisen kolme euroa mun tilille.

CMX

Suuruuden huulluuksissaan CMX oli tilannut ainakin nelifemmaan aivan liian suuren taustalakanan josta näkyi pelkkä C. 


CMX

CMX


Fun fact: Lukion musiikinkursssin laulukokeessa lauloin CMX:n Minun sydämeni on särkynyt-kappaleen.

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti