keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Eurosonic Noorderslag 2019 ennakko

Jälleen kerran hiljaiseloa viettänyt blogini aktivoituu Hollannin ansiosta. Tällä kertaa jopa niinkin ajankohtaisesti, että läppäri on mukana ja tämän postauksen kirjoitan jo ennen kuin ensimmäistäkään artistia on nähty. Leikitään siis "oikeaa" bloggaajaa hetki.

Jälleen kerran valmistautuminen Eurosonic-festareille jäi viimetippaan joulun kiireiden kanssa ja koska festareilla on noin 350 esitystä, on hieman hankala ottaa kaikkea haltuun kahdessa viikossa tammikuun alusta.

Onneksi on olemassa uskottavia musamedioita jotka tekee duunin tavallaan mun puolesta. Britannian BBC Radio 1 julkaisi jälleen vuoden alkuun oman Sound of 2019 listansa, jolta jälleen kerran nähdään useita artisteja myös Eurosonicissa. Tuolta listalta oli helppo poimia ne "näistä todellakin kuullaan vielä"-artistit omalle aikataululle. Jos kiinnostaa, ketä brittiläiset veikkaavat vuoden tulokkaiksi, klikkaa tästä.

Tänä vuonna tapahtumat Eurosonicin yhteydessä on uudistuneet eikä aikaisemmilta vuosilta tuttua European Border Breakers Awardsia, tuttavallisemmin EBBA-gaalaa järjestetä, vaan tilalla järjestetään The Mucis Moves Europe Talent Awards (MME Talent Awards) (Kyllä toi on oikee nimi, en keksinyt itse). Onnistuin haalimaan lipun kyseiseen European Music Awars Nightiin (Kyllä, oikeesti tuolla nimellä se lippu tuli sähköpostiin), mutta tällä hetkellä kirjoittaessani pohdin vielä lähteäkö gaalaileen vai keikoille. Muutama päivä sitten spottasin ESNS-soittolistalta, että viime viikolla YleX:n Uuden musiikin rockshowsta löytämäni Fangclub esiintyy näillä festareilla ja juuri samaan aikaan gaalan kanssa, joten päätös tulee olemaan hankala.

Myös suomalaista väriä nähdään jälleen Eurosonic-festareilla, kun jo viime vuonna festareilla esiintynyt Lxandra pokkaa palkinnon MME Talent Awardsissa ja lisäksi suomalaiset Mio, Battle Beast, The Holy ja Oulun oma Blind Channel esiintyvät Groningenissa.

Seuraavaksi vaatteiden vaihtoon ja rannekkeen hakuun. Huomenna blogissa lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti