sunnuntai 17. toukokuuta 2015

WÖYH! 14.5.2015 @ 45special, Oulu

Usein  ja keikoista puhuttaessa multa kysytään minkälaista musiikkia kuuntelen. Vastaan kysymykseen aina samalla tavalla: "aika laidasta laitaan". Vastaus on tyypillinen, kysyttiin tuo kysymys keneltä tahansa, mutta vasta WÖYH!:n keikalla tajusin kuinka sanasta sanaan sitä oikeasti tarkoitan.

Jos viikon sisällä siirtyy pop-prinsessa Sannin keikalta (en tiedä miten kuvailisin) WÖYH!:in keikalle, on välimatka genrelaitojen välillä jos ei suuri, niin ainakin hämmentävä.

WÖYH! on veljekset Hyyrysen muodostama sivuprojektibändi, jonka on siis kyhännyt pystyyn Stam1na yhtyeen Hyrde eli Antti Hyyrynen sekä YUP-yhtyeen kitaristina tutuksi tullut Jussi Hyyrynen.

Oma kosketuspinta WÖYH!:iin ennen keikkaa oli lähinnä sinkkuraapaisut sekä muiden keikkakokemukset ja kehut. WÖYH!:llä on selkeästi erittäin vankka fanipohja ja sen kyllä keikalla huomasi. Ei nelifemma mitään loppuunmyyty ollut, mutta paikalla olleet olivat sitäkin enemmän mukana tässä vähintäänkin avantgardistisessa spektaakkelissa. Törkeen taitavista muusikoista WÖYH!ssä kuitenkin on kyse ja keikkakokemus saattoi olla jopa parempi juuri näin, ettei biisit olleet liian tuttuja. Biisien sanoitukset sekä rytmien vaihtelut ylsivät näin parempaan yllätyksellisyyteen.

Vaikka WÖYH! pystyisi pitämään yleisön mielenkiinnon pelkillä biiseilläkin, on keikan visuaalinen puoli suunniteltu pysymään linjassa lyriikoiden kanssa. Välispiikit tuntuvat pysyvän tuossa samassa linjassa ilman suunnitteluakin.

Erityispisteet keikka saa encoren improtusta biisistä Kärppä Housuissa!! Tällaista improvisaatiota sais tehdä kaikki muusikot! Tyylilajiksi valikoitui pornopunk sekä aiheeksi naapurin isäntä ja seksikäs kärppä. Hittihän siitä tuli!

Ehkä hieman kieli poskella musiikkia tekevä WÖYH! oli kyllä kaikkien suositusten arvoinen ja voin suositella sitä itsekin. Useamman Stam1nan keikan nähneenä täytyy kuitenkin sanoa, että laulaessa hymyilevä Hyrde on oikeestaan hemmetin pelottavan näköinen!WÖYH! @ 45special, Oulu


-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti