maanantai 11. toukokuuta 2015

Sanni 8.5.2015 @ Ihku, Oulu

Sanni on artisti joka nousi jo Sotke mut debyyttialbumillaan suomalaisten suosikiksi ja mm. biisi Me ei olla enää me sai reilusti radiosoittoa. Kun kakkosalbumi LELUn ensimmäinen sinkku 2080-luvulla ilmestyi osasin jo pelätä muutaman biisin lyriikoiden menevän ihon alle.

Oikeassa olin ja LELU-albumista tuli itselle jopa Sannin debyyttiä henkilökohtaisempi. Harkitsin jopa poikkeavani blogin kaavasta ja tekeväni levyarvostelun, mutta tajusin etten pystyisi arvostelemaan levyä objektiivisesti, vaan muutaman biisin lyriikoista voisin vaatia jopa rojalteja. Niin läheltä ne omia fiiliksiä liippasi, että oisin voinut sanoittaa ne itse. (Jos siis osaisin sanoittaa).

Huomasin Sannin Oulun keikan ihan sattumalta, kun etsin Ihkun facebookista stand up-keikkaa. Välittömästi lähti kaverille seuraavaa viestiä:

Vois kuvitella, että keikalle halusin?

Ihku keikkapaikkana oli etukäteen arvoitus. Olin käynyt paikalla katsomassa stand uppia ja kerran lavalla olin nähnyt jonkun (never heard) bilebändin, joten vähän hirvitti. Pelkoa ei vähentänyt yhtään Ihkun tapa myydä lippuja vasta keikkaviikon maanantaista lähtien vain baarin tiskiltä ja keikkalippujen ollen tasoa normiviikonlopun pääsylippu jonka taakse kirjoitttu päivämäärä. Tila ja lava toimi kuitenkin yllättävän hyvin, vaikka yleisöä yökerhon puolelle mahtui puolet vähemmän kuin esimerkiksi 45specialin keikkakerrokseen.

Sanni starttas keikan uuden levyn Lauantai-iltana kappaleella ja sen jälkeenkin kirjoitin koko settilistan puhelimeen ylös (ensimmäistä kertaa!), mutta tietty puolivälissä keikkaa tekniikka petti, puhelin sekos, jumittui ja onnistuin hävittämään listan. (Kyllä musta vielä bloggaaja tulee).

Yllättävintä keikassa oli se, että ensimmäisen levyn biisit olivat keikalla paremmin edustettuina kuin juuri ilmestyneen kakkosalbumin. Tämä saattoi olla yksi syy siihen, miksi yleisö oli niin hyvin mukana ja sanat oli hallussa. Sotke mut-albumi on kuitenkin sen verran täynnä livevetoon sopivia hittejä, että kyllä niitä keikoilla kannattaakin soittaa. Toki kakkoslevyn ensimmäisen sinkun, 2080-luvulla, sanat oli tarttuneet yleisöön jo niin hyvin, että yhteislauluksihan se meni. Toivon kuitenkin, että kesän festarikeikoilla uutta levyä kuullaan enemmänkin ja varsinkin oman suosikkini, levyn nimiraita LELUn toivon kuulevani ainakin Qstockin keikalla!

Yllätyin myös siitä, että encorea keikalla ei kuultu. Sitä en tiedä, johtuiko itse artistista vai keikkapaikasta.

Kuten mainitsin, Sannin useasta biisistä on tullut itselle niin henkilökohtaisia, että keikka oli välillä melkoista tunteiden vuoristorataa. Kuitenkin Sannin omistaessa Hakuna Matata biisinsä mulle (olin yleisön ainoa aamuvuoroon menijä) jäi keikasta päällimmäiseksi hyvä mieli ja hymy huulille. Pitkän synkistelykauden jälkeen taidankin jättää LELU ja 2080-luvulla -biisit hetkeksi soittolistalta ja ottaa Hakuna Matatan kesää kohti uudelleen kuunteluun. "Tervetuloo elämään, sen eka päivä on tänään" on kesälle täydellinen motto, vaikka yrittäjänä sinne duuniin on mentävä joka tapauksessa.

Jos tän tekstin jälkeen Sanni vielä ihmettelee, mitä teen puolen yön jälkeen keikalla, vaikka aamulla on töitä, en oo saanut välitettyä puoliksikaan sitä fiilistä mikä keikasta jäi. Tää keikka oli nähtävä! Qstockissa Sanni tulee olemaan omassa aikataulussa yksi must see-artisteista.

Sanni 9.5.2015 Ihku

Sanni 9.5.2015 Ihku

Sanni 9.5.2015 Ihku

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti