lauantai 27. joulukuuta 2014

Vuoden 2014:

Aika kerrata kulunutta vuotta ja nostaa esiin omat suosikit.

Vuoden biisi 2014:
Joulukuusta -09 asti oon tehny Spotify-listat vuosittain otsikolla Suosikit 2010, Suosikit 2011 jne jne.. Tää tekee suosikkibiisin etsimisestä helppoa. Biisi joka ei tunnu kuluvan loppuun vaikka se on ollut suosikkisoittolistalla helmikuusta asti. Biisi löytyi YleX:n uuden musiikin ohjelmista Venla Kokkosen tehobiisinä.
Vuoden biisi 2014 on: Broods - Never Gonna Change

Vuoden albumi 2014:
Vuoden levyä ei vaan yksinkertaisesti tarvinnut hetkeäkään miettiä. Foo Fighters täräytti niin käsittämättömän kovan albumin markkinoille, et en sen jälkeen oo muistanut mitä muita levyjä tänä vuonna ostinkaan.
Vuoden albumi 2014 on: Foo Fighters - Sonic Highways

Vuoden festarikeikka 2014:
Provinssirock, Ruisrock sekä Qstock. Aika mielettömiä keikkoja vois luetella useamman; Prodigyn pitti, Rudimentalin tanssirytmit, Mando Diaon huikee meininki tai ihana Icona Pop, mut se mitä eniten odotin nousee kyllä suosikiksi.
Vuoden festarikeikka 2014: Bastille @ Ruisrock

Vuoden klubi/areenakeikka 2014: 
Tähän vois heittää kymmeniä kovia kotimaisia, mut pakko se on silti hehkuttaa isomman areenan staraa. Kurkkukivustaan huolimatta suvereeni lavan haltuunotto, mut mitä muuta tuollaisella kokemuksella voisi odottaakaan?
Vuoden klubi/areenakeikka 2014: Lenny Kravitz @ Hartwall Arena

Vuoden keikkamaraton 2014:
Joka vuosi jonkun artistin näkee jopa luvattoman monta kertaa. Eräänä vuonna se oli PMMP, toisena Chisu tai Apulanta... Tämän vuoden artisti veti silti pohjat kaikilta aikaisemmilta maratonkeikoilta, sillä onnistui uudistamaan settinsä kerta toisensa jälkeen eikä kertaakaan vetänyt samanlaista settiä.
Joka keikalla oli joku ylläri jota ei osannut odottaa. Hienoimpana vetona Provinssin encore Jussi-kuoron kanssa.
Vuoden keikkamaraton 2014: Samuli Putron Provinssi, Ruissi, Qstock + 45special jne... keikat.

Vuoden musiikkiteko 2014:
Jos tekee käsittämättömän kovan albumin ja kuvaa vielä koko levytysprosessin ja levytyskaupunkien musiikkihistorian dokkariksi on ansainnut vielä erityismaininnan. Foo Fighterssin Sonic Highways dokkarista on mulla vielä jaksoja näkemättä mutta yhtä vaille kaikki tuli tallennettua boksille. Dokkaria katsellessa tuli fiilis, et ensimmäistä kertaa elämässä historia kiinnostaa. (Joku vois kertoo tän mun entisille historian opettajillekin)
Vuoden musiikkiteko 2014: Foo Fighters - Sonic Highways dokumenttisarja.

Vuoden uusi artisti 2014:
Lähellä pääsyä myös vuoden biisiksi oli tämän artistin biisi Take Me To Church. Artistin ääni on persoonallinen ja pääsee jotenkin ihon alle. Osa biiseistä vaatii välillä useamman kuuntelun, mutta on sen arvoisia.
Vuoden uusi artisti 2014: Hozier

Vuoden musiikkivideo 2014:
On totta, et tää video on julkaistu jo 2013 puolella, mut nostan tän silti vuoden 2014 musiikkivideoksi. Aiemmin ei oo musiikkivideo tällaisia kylmiäväreitä nostanut pintaan. Ajankohtaista, rankkaa, mutta hienosti toteutettuna.
Vuoden musiikkivideo 2014: Hozier - Take Me To Church

Vuosi 2015
Odotukset vuodelle 2015 ovat kovat. Provinssi on nostamassa itseään takaisin suurien joukkoon hemmetin kovilla artistijulkaisuilla ensi kesälle. Eniten Provinssissa kiinnostaa ihana Passenger. Toimiiko festarilavalla vai kaipaisiko kuitenkin konserttisalia tai pientä klubikeikkaa. Passengerin uudesta tuotannosta suosittelen ottamaan tarkasteluun yks vuoden kauneimmista kappaileista Golden Leaves.

Festarilistalle nousi vähän puun takaa tänä vuonna myös Flow. Ei ole kuulunut omiin suunnitelmiin, mutta vuosia Suomeen odottamani Florence and the Machine tais käännyttää mut Flow-tytöksi.

Miten Provinssin koviin julkistuksiin vastaa Ruissi ja Ilosaari? Jää nähtäväksi... toivottavasti pian.

Suurimmat festariodotukset pääsen silti lunastamaan jo ihan muutaman viikon kuluttua, sillä viime postauksen intoilu tuotti tulosta ja mä lähden 14. tammikuuta Hollannin Groningeniin Eurosonic-festareille YleX:n kilpailuvoittajana! Ihan huikee fiilis ja tuun postaamaan reissulta kuvia ja keikka/EBBA-gaala fiiliksiä niin paljon kuin mahdollista!

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti