sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Atomirotta 5.12.2014 @ Sport It, Oulu

Ajatukset keikoista ois hyvä kirjottaa ylös heti keikan jälkeen, mut tän keikan jälkeen oli pakko painua suoraan nukkumaan. Lauantaiaamuna oli aikainen lähtö pelireissulle Rovaniemelle.

Vaikka pelireissu oli jo ajoissa tiedossa, tiesin heti keikasta kuullessani, että tälle keikalle oli päästävä.

Joskus loppukesästä havahduin biisiin Aurinkoon. Helposti kesän kovin ralli. Bändin nimi jo toki jo vihjaili Notkean Rotan suuntaan, mut kyllä Rotalla melkoisen tunnistettava ääni myös on. Atomirotan muodostaa siis Notkeasta Rotasta tutut Rotta (Mikko Sarjanen), Rane Raitsikka (Harri Jäntti) sekä J. Pajulaakso.

Oma ensikosketus Notkeaan Rottaan oli vuonna 2004 ilmestynyt Steen 1:n Salaliittoteoria jonka Veri vetää itään biisillä Rotta oli mukana. Seuraavana vuonna ilmestynyttä Notkean Rotan Itä meidän-albumia tulikin sit kuunneltua enemmänkin.

Omaan korvaan kuunneltuna suurin ero Notkean Rotan ja Atomirotan välillä on se, että Notkea Rotta kuulostaa enemmän lyriikat edellä tehdyltä kun taas Atomirotan I-albumi kuulostaa siltä, et biisit on syntyneet jammailusessioiden tuloksena musiikki edellä. Niinkuin olen jo aiemmin maininnut, pidän myös räp-musiikissa enemmän siitä, että taustat soitetaan livenä eikä pelkästään biittinä dj-pöydän takaa. Toki Atomirotan tuotantoa ei voi pelkäksi räp-musiikiksi sanoakaan.

Sport It keikkapaikkana ei edelleenkään kuulu mun suosikkeihin. Periaatteessa siinä ois hirveesti potentiaalia hyväksi keikkapaikaksi, mut paljon puutteita on. Tällä kertaa valot ei sentään ollut siniset ja vihreät, mut ei ne yhtään sen sopivammat keikkavaloiksi olleet edelleenkään.

Paikasta huolimatta bändi toimi. Yleisö oli todella hyvin messissä ja lavan eteen meinas muodostua (varmaan Sport Itin historian ensimmäinen) pitin poikanen. Ainahan siellä muutama löytyy joka ei ymmärrä sen homman juonta ja paikoitellen meinas näkyä aika vihaistakin tönimistä, mut pääosin rauhallinen ja hyvän meiningin keikka. Allekirjoittanutkin sai Raitsikan kitaroinnin myötä vastinetta musiikillisille odotuksilleen. Hemmetin kova kitaristi kyseessä!

Haastattelujen perusteella oon saanut sen kuvan, että Atomirotta halutaan pitää Notkeasta Rotasta täysin erillisenä projektina, joten yllätyin siitä kuinka paljon livekeikka sisälsi kuitenkin Notkean Rotankin materiaalia. Itse odotin keikalta lähes pelkkää uuden levyn tuotantoa. Nyt kun Notkista oli reilusti mukana jäi vähän rottanenää ikävä.


Atomirotta @ Sport It, Oulu


 
PS. Isot respectit Mikolle. Harvemmin näkee itse artistia myymässä bändipaitoja, -pipoja sekä -kaulahuiveja ennen keikkaa. Näytti moni onnellinen fani saavan yhteiskuvan.

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti