lauantai 29. marraskuuta 2014

Solonen&Kosola 28.11.2014 @ 45Special, Oulu

Tunnustus: En ollut järin paljon tutustunut Solosen ja Kosolan materiaaliin ennen keikkaa.

Totta kai radiohitit Niin paljon mun mielessäin, Miljoona vuotta sekä Spessujopo on soinu omissakin soittolistoissa ja jotain hämäriä muistikuvia omilta teinivuosilta on myös Konala Cartellista, mut muuten on kyllä jäänyt hävyttömän vähäiselle huomiolle.

Viime kesänä Solonen ja Kosola aloittivat DJ Xmiehen kanssa radioaaltojen valloituksen YleX:n Lyömättömät ohjelmalla ja kyseinen show on jatkunut lauantaisin 17.00-20.00 nyt syksylläkin. Kyseinen radioshow aiheutti sen fiiliksen, että tälle keikalle on vaan päästävä. Jo kesällä tuli jäätyä useamman kerran autoon istumaan vaikka perille olikin jo päässyt, ihan vain koska oli pakko kuulla jätkien freestylet loppuun. En sit tiiä mitä naapurit on ajatellu, ku yks ajaa pihaan ja istuu 10 minuuttia vielä autossa.

Koska oon oppinut tuntemaan kaveripiirini musiikkimakua ja tiesin, että potentiaalisimmat keikkakaverit eivät olleet keikkapäivänä edes paikkakunnalla, ostin lipun ja painuin keikalle yksin. Lauantaiaamun töiden takia lähdin keikalle autolla ja vesilinjalla. Puitteet ei niin elämykselliselle keikkakokemukselle olivat siis valmiit. (Tähän väliin pakko kiitellä 45specialin ajoissa alkavia keikkoja!)

Mut mitä vielä... Välittömästi ensimmäisten lyriikoiden kuuluessa alko hymyilyttää. Mut onko ihme kun ensimmäiset lyriikat alkoi: "Onks sulla jotain meitä lihavia vastaan? HÄ? hä? HÄ? hä?"
Kai ny tää vähän liikaa ruokaa rakastava allekirjoittanut pystyi vaan samantien samaistumaan.

Eihän tuo nelifemma mitään loppuunmyyty ollut, mut huikee fiilis ja hyväntuulisuus kantoi kyl keikan loppuun asti siitä huolimatta. Muu yleisö oli selvästi enemmän tutustunut jätkien materiaaliin, mut radiohitit on aina radiohittejä ja ne sytytti lopunkin yleisön mukaan. Radiohiteistä huolimatta keikan ehdottomasti parasta antia oli freestyle-osuudet. Freestylen aiheita pyydettiin yleisöltä ja Solonen heitti riimiä jopa yleisön ojentamista tavaroista. Freestylessä nää jätkät on kyllä ihan omaa luokkaansa ja Lyömättömät ei oo yhtään liioiteltu termi. Siinä vaiheessa kun oma pää vielä miettii mikä vois rimmata Päivi Räsäsen kanssa, Kosola on vetänyt jo tarinan yleisöltä pyydetyistä aiheista: Hyvis - Nalle Puh, Pahikset - Päivi Räsänen ja Darth Vader, paikka - Oulu, aihe - työmatka.
Siitäpä sitten itse kokeileen.

Solonen&Kosola 45specialJos muodostat mielipiteesi suomiräpistä stadion keikkaa tekevien räppäreiden perusteella, et ehkä tiedä vielä suomiräpistä mitään. Älä silti vaan googlaa näitä jätkiä Youtubesta tai Spotifystä, vaan mee keikalle tai kuuntele radiosta ja valmistaudu siihen, et kuulet jotain erilaista (parempaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti