tiistai 11. marraskuuta 2014

Elastinen @ Superpark Areena, Joma @ Sport It - 7.11.2014 Oulu

Jos mulle tarjotaan lippua tai kutsutaan kaveriksi keikalle jonne en ollut itse suunnitellut, lähden aikataulujen salliessa aina mukaan. Musiikki on parasta livenä.

Nyt kävi niin, että tarjottiin lippua Elastisen keikalle Oulun Superpark Areenalle. Jo pelkästään Superpark Areena kiinnosti lähtä katsomaan, koska Teatrian mentyä kirjaimellisesti nurin, Oulusta on nämä teollisuushallikeikkapaikat olleet vähissä. Superparkissa sijaitsevan Voitto-liikutakeskuksen kävin jo kuukausia sitten testaamassa, mutta tällöin jäi koko Superpark Areenan sijainti mysteeriksi. Ehkä siksi, ettei Areenasta päivisin näy käytävälle kuin suljetut ovet.

Kylmä ja kolkko, niinkuin teollisuushallit yleensä, mutta keikkapaikaksi tilava. Jäi epäselväksi onko lavan sijainti vakio, mutta jos on, loppuunmyydyn keikan sattuessa viimeiset jäävät melko sivulle lavasta. Täytynee muutama keikka katsastaa ennen kuin arvostelee paikkaa sen enempää. (ps. alkoholi oli kallista)

Mutta Ela.

Yläasteikäiselle Tiinalle kolahti aikoinaan hyvin vahvasti Fintelligensin Renesanssi-albumi ja varsinkin Kelaa Sitä soi tän koulun ainoan lökäpöksytytön korvalappustereoissa C-kasetille nauhoitettuna.

Elastisen soolourasta eka muistikuva on 50centin lämppärinä Hartwall Arenalta varmaan vuodelta 2006. Tunnelman nostattajana Ela loisti jo silloin eikä tuo Oulun keikkakaan lämppäriä tarvinnut. Paljon innokkaaseen yleisöön vaikutti kyllä yleisön keski-ikä joka oli ehkä 12 vaikka suurella osalla oli vanhemmat mukana ja anniskelualueelle oli pari pikkujoulupuumaakin eksyny. Yleisön määrä tosin yllätti. Luulin, että Vain Elämää-suosio ois jo nostanut Elan samalle tasolle Cheek-hypen kanssa, mutta toisaalta aika vähäistä oli keikan mainonta.

Vain Elämää kyllä paikalle tulleeseen yleisöön toimi. Tuli jopa ääneen sanottua, että "Elastisen suosituimmat biisit ei tällä hetkellä oo ees sen omia", kunnes tajusin itsekin että onhan ne. Sen verran vähän alkuperäisiä on säästelty, että kyllähän noita voi kutsua jo Elastisen omiksi biiseiksi. 4 biisiä kuudesta Vain Elämää-biisistä kuului settiin ja ainoa biisi mikä settilistassa vähän ihmetytti oli Loppuviikko ja sekin vain yleisön nuoren iän takia.

Summa summarum: Hyvä, iloinen ja energinen, ihan Elan näköinen keikka......MUTTA valot. Rakastan keikkojen hyvää valosuunnittelua ja siitä syystä kaikkien aikojen paras keikka jolla oon ikinä ollut, oli Coldplay Tukholman Stadionilla. Se oli visuaalisesti niin hieno, ettei sen keikkakokemuksen ohi ole vielä päästy. Asioita voi tehdä isosti, mutta myös liian isosti jos tila ei oo oikea. Elastisen keikan valot oli tehty liian isosti. Silmiä särki ja lavalle ei oikeestaan voinut juuri katsoa. Kun valoihin tottui, keikka loppui.

Elan keikalta siirryttiin Sport It:iin Joman keikalle. Joma on artisti josta puolella Oulua on mielipide yhden biisin perusteella, mut sillä biisillä sit onkin yli 700 000 hittiä Youtubessa. Jomaan oon itse tutustunut oman veljen kautta, olivat luokkakavereita yläasteelta saakka. Musajutuista itselle parhaiten on jäänyt mieleen kun Joma veti akkarilla säestäen Leonard Cohenin (... tai Jeff Buckleyn tai kenen millonki) Hallelujah jätkien saadessa lakin Kastellin lukiosta.

Joma keikkailee monenlaisella kokoonpanolla. Joko dj:n kanssa kahdestaan, muutaman muusikon kanssa tai parhaimmillaan jopa 10 hengen kokoonpanolla joka nähtiin mm. Qstockissa viime kesänä. Mulle henkilökohtaisesti räp-musiikki toimii paremmin bändin kuin pelkän dj:n kanssa ja kiitos mm. Jätkäjätkien, GG-Caravanin sekä Ricky Tick Big Bandin & Julkisen sanan, räp-musiikista löytyy myös Suomessa muusikoita. Tällä kertaa mentiin rumpali/dj:n ja tuplaajana toimineen Joman veljen voimin ja nähtiin lavalla laulamassa myös  Alisa Ojanen sekä The Voice of Finlandista tuttu Suvi Aalto.

Erityisen suurta määrää yleisöä ei vetänyt myöskään Joman keikka, mut fiilis ei kyllä paljon jäänyt Elan keikasta jälkeen. Lupasin ottaa keikalle järkkärin mukaan jotta sais vähän keikkakuvia...

...MUTTA valot. Tällä keikalla ei tosin liikaa. Pienemmän artistin keikka ja Sport It:issä ei kai kummemmin valoja säädelty, vaan mentiin sillä mitä lavalle oli suunnattu. Kaikki kuvat on siis vihreitä tai sinisiä.

Mitä keikkakokemuksiin tulee, oli hyvä nähdä Elastinen nyt. Koska (ei jos vaan) kun Ela myy pian Hartwallia ja stadikkaa täyteen, en taida vaivautua Helsinkiin asti. Niin suurta fania musta ei taida tulla. Mut voihan tuota suositella. Hymypoika joka on Suomen musiikkimaailman kovimmassa tikissä. Ainakin fyysisesti.

Joma taas on parhaimmillaan livenä bändin kanssa. Joten jos tällaista keikkaa on tiedossa, suosittelen tsekkaamaan paikan päällä. Jos Joman tuotannosta tuttua on vain Youtube-ihme eli Lähikaupan Tyttö, suosittelen tutustumaan biiseihin Mikä Se On?, Eteenpäin sekä Hunningolla. Huomattavasti parempaa Jomaa kuin Lähikaupan Tyttö. (Sori Joma! ;D )

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti