keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Dallas Kalevala & Kauriinmetsästäjät 20.10.2017 @ 45special, Oulu

Kevät ja kesä on mennyt niin hirveissä työkiireissä, että vaikka keikkoja on mahtunut vuoteen kymmeniä (okei, varmaan jo puhutaan muutamasta sadasta tälle vuotta), niin blogi on ollut hiljaa.

Nyt olis kuitenkin tarkoitus aktivoitua. Koska kamera ei oo ollut mukana kesän festareilla, ajattelin postata loppuvuodesta lähinnä vuoden parhaat keikat tyyppisen jutun, enkä yritäkään tehdä kaikista omaa postausta. Tulevat keikat yritän kuitenkin taas postata yksitellen.

Aloitetaan lokakuusta. Yks kesän ehdottomista suomalaisista festarisuosikeista oli Kauriinmetsästäjät, jonka näin sekä Provinssissa että Ilosaaressa. Kun duon instagramissa ilmoitettiin Oulun keikasta, olin ostamassa lippuja ennen kuin keikka näkyi edes Nelifemman nettisivuilla.
Lippuja ostaessa oli huippua huomata, että Qstockissa missaamani Dallas Kalevala esiintyi samana iltana.

Odotin Dallas Kalevalalta aika elecktronista poppia, sillä tuotannosta olin ehtinyt tutustua vain YleX:llä soineeseen Animal Magnetism- sinkkuun. Kuitenkin jo soundcheckin kuunteleminen alakerran puolella osoitti odotukset vääräksi, sillä sen verran rockilta meininki kuulosti jo tässä vaiheessa. Itse keikalla mentiin kovalla volyymilla ja odottamastani elecktronisuudesta ei ollut tietoakaan.

Siitä huolimatta, että Dallas Kalevala ei ole vielä juurikaan musiikkia julkaissut, duo on näkynyt jo kesän festareilla ja syksylle klubikeikkoja on kertynyt ympäri Suomen. Lapkossa aikaisemmin vaikuttaneen kaksikon debyyttialbumia ilmeisesti viimeistellään, sillä keikan perusteella materiaalia löytyy. Albumi ehdottomasti kuunteluun välittömästi kun ilmestyy! Kauriinmetsästäjät on ollut oma suomalainen suosikkini vuonna 2017. Vaikka duon ensimmäiset sinkut julkaistiinkin jo viime vuoden puolella, heräsin Kauriinmetsästäjien musiikkiin vasta tämän vuoden puolella. Vestan kanssa tehty riipivän kaunis Revi Mua-sinkku sai mun huomion ja sen jälkeen muukin tuotanto on kolahtanut kovaa.

Provinssissa näin Kauriinmetsästäjät ensimmäistä kertaa. Siitä huolimatta, että keikka oli aivan liian aikaisin ja väkeä ei ollut ihan vetämään telttaa täyteen, keikka oli kova. Tunnelma ja Kauriinmetsästäjien intensiiviset soundit saivat kaipaamaan vierelle vähintään festariheilaa. Olenkin tituleerannut duon musaa 2017 vuoden kutumusiikiksi, sen verran imelää lyriikkaa löytyy mm. biiseiltä Kun mä mietin sua niin uuh ja Sua sua. Sanoinkin kaverille, että ennen Oulun keikkaa pitäis löytää ihastus.

Ilosaaressa keikalla olikin jo reilusti enemmän väkeä ja täydellisessä festarisäässä kesäiset elecktopop-soundit sai ihmiset tanssimaan.

Nelivitosen yleisömäärä oli itselleni yllätys ja pettymys, sillä odotin ainakin Kauriinmetsästäjien vetävän enemmän porukkaa keikalle. Ehkä oululainen yleisö löytää tämänkin duon paremmin kun debyyttialbumi ilmestyy. Tätä albumia odotan tällä hetkellä kotimaisesta musiikista eniten.

Kauriinmetsästäjät on täysin live-valmis. Duo kuulostaa hyvältä ja todellakin myös näyttää hyvältä ja kuuluu ehdottomasti ensi kesänä jokaisen ison festarin esiintyjälistalle. Ja jos poikien musa ei oo vielä tuttua, nyt äkkiä kuunteluun.-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti