sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Antti Tuisku 29.11.2015 @ Superpark Areena, Oulu

Tapaus Antti Tuisku. Koska kirjoitan suomeksi, ei blogin lukijoista löydy ainuttakaan joka ei tietäisi kuka on Antti Tuisku.

Vaikka Idols-laulukilpailulla on varsinkin Suomessa ollut alkuaikoina maine hauskana ohjelmana, josta katsottiin lähinnä niitä huonoja laulusuorituksia ja myöhemmin alkanut The Voice Of Finland tuntui olevan se "parempien laulajien" areena, on Idols tuonut Suomen musiikkitaivaalle selkeästi kirkkaampia tähtiä. Olen kuullut kerrottavan, että Antti Tuiskun kohdalla Idols oli vain ponnahduslauta ja mies olisi määrätietoisuutensa vuoksi löytänyt tiensä musiikkimaailmaan vaikka ilman Idolsiakin.

Toki Idols-leima on Anttia seurannut uran alkuvuosina tiiviisti, mutta uusimmalla En Kommentoi-albumilla Tuisku karisti viimeisetkin rippeet siitä leimasta harteiltaan. Oma ensireaktio levyyn oli lähinnä: "Mitä v*ttua mä just kuulin?". Muutama kuukausi myöhemmin levystä tuli kesän party anthem.

Näin Antti Tuiskun ensimmäisen kerran Raumanmeren juhannuksessa ehkä vuonna 2007. Tämän jälkeen RMJ on ehtinyt kertaalleen muuttaa Poriin ja takaisin Raumalle ja lopettaa koko festarin muutamaksi vuodeksi ja ilmoittaa aloittavansa uudelleen ensikesänä, ennen kuin näin Antti Tuiskun uudelleen. Vielä kesällä en odottanut Antin keikkoja ollenkaan. Kesä ja festarit meni, jonka jälkeen jokaiset keikka-arviot Tuiskun festarikeikoista olivat niin ylistäviä, että ihan harmitti niiden missaaminen. Olihan Oulun keikalle siis ostettava lippu.

Oulun keikka osoitti, että kaikki nuo kesän kehut olivat täysin paikkaansa pitäviä. Antti Tuisku on tämän hetken pop-artisteista varmasti energisin live-esiintyjä ja tekee varmasti myös suurinta showta. Tämän Antti tietää myös itse, sillä välispiikeissä vilahtivat lauseet: "Mun musa on parasta musaa" sekä "Tulitte kuuntelemaan Suomen parasta poptähteä". Irroitettuna asiayhteyksistään nuo lauseet kuulostaa vähän leijumiselta, mut Antin kohdalla en usko sen olevan niin. Miehestä näkee lavalla kuinka otettu hän on loppuunmyytyjen areenoiden suosionosoituksista. Ihan käsittämättömän duunin mies on tehnyt tämän hetken suosionsa eteen.

Jos jotain miinusta keikasta on annettava, täytyy sanoa välispiikkien venähtäneen välillä liian pitkiksi. Lisäksi yllätyksenä tullut noin puolen tunnin väliaika jäi vähän vaivaamaan. Väliajasta ei etukäteen tiedotettu eikä sen kestosta sen alkaessa tiennyt onko kyseessä vain vaatteiden vaihto vai reilumpikin tauko. Ehtiikö jonottaa vessaan vai odottaako vain paikoillaan?

Kaikesta huolimatta huikea keikka, huikea show.
Eikä se väärässä ole: "Suomen paras poptähti".


Annettiin alaikäisten valloittaa eturivit joten kuvamateriaali jäi tällaiseksi.

-Tiina

1 kommentti:

  1. Oli kyllä mieletön keikka! Miinusta tosiaan vaan tosta väliajasta, joka oli turhan pitkä.

    Ja siitä, etten oo saanut aikaseksi vielä käydä kuvia läpi. xD

    VastaaPoista