tiistai 16. heinäkuuta 2019

Qstock-tärpit 2019


Olen jälleen poiminut suositukset Qstock-viikonlopun varalle. Jos et siis tiedä mitä käydä katsomassa, olen poiminut muutaman varman tärpin hyvän festariviikonlopun varalle!

Perjantaina Qstockiin kannattaa ehtiä jo starttiin, sillä Kaleva-lavan korkkaa Samuli Putro. Talven Pienet rukoukset-levynjulkkarikiertue oli niin pelkistetty ja intiimi, että on mahtavaa päästä katsomaan miten tuo pieneen tilaan täydellisesti sopinut setti on muuttunut kesän isoille lavoille.

Ainakin Provinssi antoi tästä jo lupauksia, sillä Herätyskokous-nimellä kulkenut keikka oli huomattavasti talven levynjulkkaria jo isompi.


Perjantain aikataulusta löytyy kestosuosikkina Pariisin kevät. Jos kuitenkin Pariisin kevään haluat skipata, löytyy Oulu-lavalta katsastamisen arvoinen kokoonpano: Peltokurki.

Ensimmäinen kosketus bändiin oli Oulun musiikkivideo-festivaaleilla, jossa Peltokurjen Musta koira musavideo palkittiin Post-pumpeli-palkinnolla.


Toinen Oulu-lavan suositus tulee heti samalle päivälle. Freestyle-räpin parissakin paljon esiintynyt Jokrates oli mulle tuttu kasvo jo yhteisten tuttujen myötä, mutta viimeistään Älä mene pois-kappale sai kiinnittämään huomiota miehen musajuttuihin. Vaikuttava kappale ja video!



Jos perjantaina illemmalla kaipaat JVG:n bileräpille rauhallisempaa korvaajaa, suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan Asan & Bandin. Talven kaks keikkaa on vakuuttanu chillistä meiningistä, runoista, mutta myös hiteistä vuosien varrelta ihan Avaimen ajoilta saakka.


Tämän vuoden pääesiintyjät on molempina niin kovat, ettei voi jättää mainitsematta tärpeistä. Varsinkin The Offspring vetää sellasen nostalgiahittikimaran keikoillaan, ettei voi jättää ketään kylmäksi. Kaks keikkaa tältä pumpulta nähneenä, uskon että tää keikka sytyttää Qstock-yleisön pääesiintyjän vaatimalla tavalla.


Lauantai starttaa myös Qstockissa niin älyttömän kovilla nimillä, että suosittelen saapumaan festarialueelle heti 12.30. Päälavan puolella nähdään uudistunut Chisu ja samaan aikaan Rytmirannalla yks tän hetken kovimmista suomalaisista räppinimistä: Gettomasa.

Oma valinta tulee kallistumaan Gettomasan puolelle, sillä sen verran vakuuttavaa kampetta mieheltä on tälle keväälle tullut ulos. Lisäksi räppäri veti Provinssissa telttalavan niin täyteen, ettei mulla ollu mitään asiaa näkö- tai edes kuuloetäisyydelle lavasta.




Gettomasan jälkeen Koomalavan puolella täytyy tsekata Mouhous. Pikkuhiljaa radioaalloille löytänyt kokoonpano tuottaa niin monipuolista settiä, että pakko lähtä katsomaan mitä miehiä nää nyt oikeen on. Jo kaks alla olevaa videopoimintaa kertoo, miten erilaista matskua Mouhousilta voi tulla.


Suurin yllätys Qstockin artistivalikoimassa itselle oli Sirkusteltassa esiintyvä upeaääninen suomalaisartisti Lxandra. Näin Lxandan ensimmäisen kerran Eurosonicissa ja myöhemmin viime kesän Flow:ssa. Music Moves Europe Talent Awardsissa (European Border Breakers Awardsin korvannut gaala) Lxandra palkittiin toisena pop-kategoriassa Bishop Briggsin kanssa ja myöhemmin Lxandra lämppäsi mm. tän hetken supertähti Dua Lipaa.

Tää ääni on ehdottomasti kuultava livenä!



Suurin ongelma Qstockin aikataulutuksen kanssa tulee lauantaina 20:30 kun lavat valtaavat yhtäaikaa Apulanta, Olavi Uusivirta ja viimeistä kesää festarilavoille nouseva Ricky-Tick Big Band ja Julkinen sana. Jokainen näistä kokoonpanoista vetää sen verran hyvää livesettiä, etten haluaisi missata näistä ketään. Lisäksi Provinssissa nähty Apulannan "Nu Metal"-setti on parasta liveApulantaa aikoihin.

Ja sit siihen lauantain pääesiintyjään.

En erityisen paljon kiinnittänyt huomiota Jared Letoon näyttelijän uran alussa. Kun Thirty Seconds to Mars perustettiin, ajattelin et "taas siellä joku näyttelijä on päättänyt ruveta laulamaan".

Kunnes kuulin kappaleen The Kill. Kyseinen kappale on ehkä täydellinen poprock-kappale ja kestää aikaa ja kuuntelukertoja ihan käsittämättömän hyvin.


Tuon biisin jälkeen en epäillyt hetkeäkään etteikö Jared Letosta olisi rockyhtyeen keulakuvaksi. En silti tunnustaudu erityisen suureksi faniksi Jaredin tai bändin suhteen vaikka useampi uskottava rock-ralli yhtyeeltä on tuo biisin lisäksi tullutkin.

Miksi sitten suosittelen tsekkaamaan bändin livenä?

Oon nähnyt Thirty Seconds to Marsin kahdesti livenä. Vaikka Jared Letoa ei sen kummemmin fanittaisi, on miehellä ihan älytön lavakarisma, joka tarttuu yleisössä myös niihin, jotka eivät fanita. Jared ottaa yleisönsä eikä keikan jälkeen tule enää ihmeteltyä yhtään, miks mm. Qstockin mainosvideossa Thirty Seconds to Marsin kohdalla luki teksti "This is cult", sillä sellaiseen hurmokseen bändi yleisönsä saa.

Sen lisäksi, että bändi keulahahmoineen osaa ottaa yleisönsä, on Thirty Seconds to Marsin musiikki stadion poprockia parhaimmillaan yleisön laulatukseen. Näiden melodioiden tahtiin saatat löytää itsesikin laulamasta Kuusisaaren kesäyössä.


2 kommenttia:

  1. Lxandra joo! Ja siis just toi lauantai-illan päällekkäisyysongelma RIIPII SYDÄNTÄ. Joka halajais kolmeen eri suuntaan. Muistaakseni jo kertaalleen päädyin Olaviin (jo ihan vaan siksi, että se on teltassa joka on paras keikkapaikka tai ainakin paras kuvauspaikka), mutta nyt en ookaan taas varma...

    Siitä oon kyllä varma, että This is a cult -paita pääsee taas päälle lauantaina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en pääse tänä vuonna kuvaileen, joten edes paras kuvauspaikka ei auta mua valitsemaan :D

      Poista