sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Red Hot Chili Peppers 13.9.2016 @ Hartwall Arena, Helsinki

Red Hot Chili Peppers ei sen kummemmin esittelyjä kaipaa. Yksi musiikkimaailman suuruuksia ja hittejä jo usealta vuosikymmeneltä.

Olin nähnyt Pepperssit jo kerran aikaisemminkin ja tuolta Tampereen 2012 keikalta on myös blogin taustakuva. Niin hyvältä kuin Pepperssit tuolloinkin kuulostivat, jäi Tampereen keikasta kuitenkin aika vaisu fiilis. Bändi tuli, soitti, jammaili ja... lähti. Tampereen keikalla vuorovaikutusta yleisön kanssa ei juuri ollut.

Kun tieto tästä Suomen keikasta tuli, päätin antaa bändille kuitenkin toisen mahdollisuuden. Lisäintoa keikalle lähtöön toi kesäkuussa julkaistu The Getaway-albumi, joka on mielestäni yks RHCP:n parhaimpia albumikokonaisuuksia. Valitettavasti moni muukin tuntui kiinnostuneen keikasta ja lippukauppasekoilujen jälkeen saimme "vain" yläkatsomoliput. Edellinen Tampereen keikka katseltiin kuitenkin ihan "ok" etäisyydeltä.

Tampere 2012
Tampere 2012
Vaikka stadionkeikat on aina stadionkeikkoja, on sisäareenoilla kuitenkin aina oma intiimimpi tunnelma. Suurin syy tähän on yleensä pimeä halli ja sinne suunnitellut valot. The Getaway-kiertueella valot olivatkin todella upeat. Täysin musiikin kanssa synkassa katosta putoilevat värivalot saivat katseen useasti keikan aikana siirtymään lavalta itseensä.

Miten sitten muu tunnelma erosi aiemmasta? Ne puhuu sittenkin! Ei toki edelleenkään kuin joku Foo Fightersin Dave Grohl, mutta kommunikointia yleisön kanssa kuitenkin! Muutenkin jotenkin rennomman oloinen bändi jamitteli jotenkin paremmalla fiiliksellä kuin edellisellä Suomen keikallaan. Itse olin ihan fiiliksissä koko keikan ajan eikä tanssijalka meinannut rauhoittua vielä Pasilan asemalla lähijunaa odottaessakaan.
Tampere siis unohdettu, RHCP ON hyvä livebändi!


Pitkästä aikaa sain taas keikan settilistan ylös ja hyvältähän se kuulosti. Neljä biisiä uudelta albumilta, mutta vanhin biisi jopa 80-luvun puolelta.

Settilista:
- Around the world
- Scar Tissue
- The Adventures Of Rain Dance Maggie
- Dark Necessities
- Nobody Weird Like Me
- Sick Love
- Snow (Hey Oh)
- Parallel Universe
- Go Robot
- Did I Let You Know
- Californication
- Soul To Squeeze
- Suck My Kiss
- By The Way
Encore:
- Goodbye Angels
- Give It Away


Alla olevat kuvat ovat otettuna yläkatsomosta puhelimen kameralla joten laatu on mitä on. Mut onpahan jotain!
-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti