lauantai 23. tammikuuta 2016

Jätkäjätkät + Pietarin spektaakkeli 18.12.2015 @ 45special, Oulu

Oon jossain vaiheessa seonnut laskuissani siitä, monestiko olen nähnyt Jätkäjätkät livenä. Jostain syystä tää kokoonpano on vain aina nähtävä. Niin myös joulukuussa.

Vasta itse keikkapäivänä kuulin, että paikalla olisi myös lämppäri. Jos ihan rehellisiä ollaan, en varsinaisesti innostunut, koska a) kysessä oli Pietarin Spektaakkeli ja b) ilta tulisi venymään myöhään ja aamulla oli aikainen herätys.

Taitavia muusikkoja Pietarin Spektaakkelin jätkät on, ei sitä käy kieltäminen. Heidän tyylinsä ei vaan omaan makuuni juuri kolahda. Ainakaan noin pitkän setin osalta. Pisteet silti kontrabassosta. Niitä näkee tänä päivänä ihan liian harvoin!


Mutta Jätkäjätkät. Bändi jota en kyllä voi sanoa kuuntelevani kotona. Ei ole tainnut päästä myöskään millekään soittolistalleni. Mutta livenä: TOIMII.

Joka hiton kerta, kun olen tämän bändin livenä nähnyt, olen lähtenyt hyvällä tuulella keikalta. Samoin tällä kertaa. Ihan järjetön meno ja meininki näillä keikoilla on. Onhan sinne lavalle yleensä ängettynäkin 8-10 miestä ja 45specialissa se kuitenkin on ihan saavutus.

Ja mikä parasta; Asa.
Avain, Asa, Asa Foetida, Asa Masa, Mats Nyckelström... Mitä näitä nyt olikaan? Oon ollut fanityttö jo Punainen tiili-albumin julkaisusta lähtien ja edelleenkin tuo ääni vaan kolahtaa. Levon helmi-biisin lyriikoita mies sais räppäillä mulle tuutulauluksi vaikka joka ilta!

Vasta Oulun keikan jälkeen julkaistu uusi sinkku Pitkä Viikonloppu kuultiin myös keikalla. Sen verran menevä ralli, etten meiningeissä tainnut keikalla edes huomata etten biisiä ollut aiemmin kuullut. Todella hyvä lisä keikkasettiin.
Mitä Jätkäjätkien keikkoihin tulee. Suosittelen. Aina.

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti