tiistai 14. huhtikuuta 2015

Don Huonot 14.3.2015 @ Superpark Areena, Oulu

Rästipostausta kuukauden takaa. Jep. Oon maailman huonoin tässä blogin kirjoittamisessa.

Don Huonot kuuluu niihin bändeihin joita fiilistelin teinivuosina Apulannan ja Tehosekoittimen ohella. Koska bändi ehti "lopettaa" ennen kuin yhdellekään keikalle pääsin, oli kesä 2010 mulle aika iso juttu kun jätkät vetivät kolmen keikan kiertueen. Eihän noista keikosta yksikään Pohjois-Suomeen yltänyt joten välimatkasta viis ja nokka kohti Ankkarockia. Vuoden 2010 Ankkarock olikin ensimmäinen festari jolle lähdin yksin. Ketään muuta kun ei tuntunut Donkkarit tai mikään muukaan festarin artisti niin paljon kiinnostavan, että niin kauas olisi lähtenyt. Allekirjoittanut vietti yksin päivän festareilla...
 ...viimeisen tunnin eturivissä istuen, nähdäkseen tämän:
Don Huonot, Ankkarock 2010
Enkä ole katunut päivääkään. Yks mieleenpainuvimpia suomalaisten bändien keikkoja omassa keikkahistoriassa. Bodypaintingit, hitit, kaikki.

Ei ollut siis vaikea päätös lähtä katsomaan Donkkareiden paluukiertueen Oulun keikkaa. Superpark Areena ei edelleenkään varsinaisesti houkutellut keikkapaikkana ja lipun hintakin oli mielestäni vähän suolainen (mikä ei Superparkin keikkana sinänsä yllättänyt), mutta olihan tää nähtävä.

Ei se tämäkään keikkakokemus kaduta. Kun ensimmäisen biisin, Sydänpuun, alkutahdit starttas oli kylmät väreet taattu. Noista ensimmäisistä sävelistä nimittäin muistin samantien miksi tuolle keikalle kannatti kaikkien näiden vuosien jälkeen lähteä. Suurin syy on siinä, mikä yhtä pitkä aikaisen suosikin eli Apulannan kohdalla ei toteudu, että bändin pitkän tauon takia settilista täyttyy pelkästään juuri niistä biiseistä mitä odottaa ja mitkä varmasti haluaakin kuulla.  Kaikki kunnia Apulannan pitkälle uralle, mutta kun tuotantoa on julkaistu noin paljon, löytyy vannoutuneimmillekin faneille muutama vähemmän pidetty biisi.

Ainoa mikä keikassa pikkasen meinas järkyttää oli se, että äijät käveli lavalle puku päällä!? Olin kuitenkin elätellyt toiveita, että 25 vuotiskiertue innostaisi jätkät 2010 kesän tyyliin bodypaintingiin ja tuttuun mustavalkoiseen "taikurihattuun". Järkytys kuitenkin hieman laantui kun huomasin Kallella kuitenkin tutun mustavalkoisen kiltin.

Toki Don Huonoilta on tullut uutta materiaalia muutaman biisin verran We Want More tv-formaatin myötä, mutta niiden lisääminen settiin ei häirinnyt vaikkei ne missään nimessä ole mielestäni vanhojen hittien veroisia kappaleita.

Jos bändi aikoo uutta materiaalia rustata enemmänkin, saa jätkät kirjoittaa aika jäätävää settiä, et pystyisivät vielä Seireenin, Pyhimyksen, Hyvää yötä ja Huomenta, Riidankylväjän, Ruoski Minua! yms yms biisien tasoisiin legendaarisiin hitteihin.

Edelleen jaksaa hämmästyttää, miten Seireenin pystyy edes livenä esittämään. Oma kieli menee kertosäkeessä solmuun vaikka lukisi sanoja ja hidastaisi biisin tempoa.

Mitä keikkasuosituksiin tulee, ainakin niin kauan kun Don Huonot vetää tällaista keikkasettiä voin suositella keikkaa kenelle tahansa. Tän bändin tuotannosta löytyy nimittäin sellaisen kokoluokan hittejä, että en tiedä millaisessa tynnyrissä olisi pitänyt elää, ettei ainuttakaan biisiä olisi koskaan kuullut.-Tiina

2 kommenttia:

 1. Oi ja voi. Harmittaa, kun missasin tämän! Mutta ei voi mitään. Sydämessä edelleen ne muistot vuodelta 2010. Ankkarockin sijaan taisin olla Ruississa, if I remember correctly.. Vanhan muisti ei aina pysy perässä.

  Ja niin, Singstarista löytyy toi Seireeni. Ei oo heleppo laulaa ei. :'D


  P.S. Löysin tän sun blogin instagramin kautta. Eräänkin kampaamon vakkariasiakkaana oon aina ihaillut sun a) hiuksia ja b) kenkiä. Ja on huippua, että näemmä musahommissakin ollaan ainakin jossain määrin samalla sivulla! Tämä blogger-profiilini johtaa lifestyle-painotteiseen blogiini, mutta musahommia pääsee kattelemaan täältä: www.rosvot.fi/alice-june :) Terveisin intohimoinen keikkakuvaaja, tätä nykyä vähän vähemmän itse keikoilla käyvä KOSKA OULUSSA ON LIIAN VÄHÄN KEIKKOJA. Onneksi on kesä ja festarit, huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia June! Oon koittanu levittää blogia niin instan, twitterin ku fb:n kautta vaikka tuore blogi onkin :)

   Donkkarit oli Superparkissa hyvä, mut uskon et voit vaalia 2010 keikkaa muistikuvissa silti paremmin ku et nähnyt :)

   Seuraavat keikat on ainakin WÖYH!, PÄÄ KII ja Eva&Manu Nelifemmassa ja kesälle Provinssi, Qstock sekä Flow.

   Poista